Lotuskový dort
Tenhle dort jsem si zamiloval po prvním soustu a pokud milujete Lotusy tak jako já, tenhle dort je přesně pro Vás. Zároveň pokud umíte upéci korpus, je zbytek velice jednoduchý a rychlý. *Nikdo ale neřekl, že si korpus nemůžete koupit v obchodě už hotový, pak není nic jednoduššího..

Ingredience:
Vejce 5 ks
cukr 150 g
50 ml olej
Voda 150 ml
300 g polohrubá mouka
prášek do pečiva
lotusky 1bal.
2x tvaroh
Postup:
Korpus: (Toto je recept na základní piškotový korpus, který se používá na většinu dortů.) Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky umícháme s cukrem, přidáme vodu, olej, prášek do pečiva, mouku a vymícháme těsto. Následně si vyšleháme sníh ze zbylých bílků, které opatrně vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do dortové formy a dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30 minut. Hotový korpus poznáme klasicky tak, že propíchneme špejlí a po vytažení není na špejli nalepené neupečené těsto.
Krém: Mezitím co se nám korpus peče si rozdrtíme sušenky a ⅓ smícháme s tvarohem.(Zbytek nadrcených sušenek máme na posypání dortu.) Vychladlý korpus rozřízneme na dva pláty, které promažeme krémem a složíme zpět. Navrch namažeme zbytek krému a posypeme zbylými rozdrcenými sušenkami.