Lotuskový dort

09.10.2020

Tenhle dort jsem si zamiloval po prvním soustu a pokud milujete Lotusy tak jako já, tenhle dort je přesně pro Vás. Zároveň pokud umíte upéci korpus, je zbytek velice jednoduchý a rychlý. *Nikdo ale neřekl, že si korpus nemůžete koupit v obchodě už hotový, pak není nic jednoduššího.. 


Ingredience:

    • Vejce 5 ks

    • cukr 150 g

    • 50 ml olej

    • Voda 150 ml

    • 300 g polohrubá mouka

    • prášek do pečiva

    • lotusky 1bal.

    • 2x tvaroh

Postup:

Korpus: (Toto je recept na základní piškotový korpus, který se používá na většinu dortů.) Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky umícháme s cukrem, přidáme vodu, olej, prášek do pečiva, mouku a vymícháme těsto. Následně si vyšleháme sníh ze zbylých bílků, které opatrně vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do dortové formy a dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30 minut. Hotový korpus poznáme klasicky tak, že propíchneme špejlí a po vytažení není na špejli nalepené neupečené těsto.

Krém: Mezitím co se nám korpus peče si rozdrtíme sušenky a ⅓ smícháme s tvarohem.(Zbytek nadrcených sušenek máme na posypání dortu.) Vychladlý korpus rozřízneme na dva pláty, které promažeme krémem a složíme zpět. Navrch namažeme zbytek krému a posypeme zbylými rozdrcenými sušenkami.


@2021 Daniel Halmo
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky